Ha egy nagyobb tortát szeretnénk házilag elkészíteni, mindenképp fontos, hogy tisztában legyünk azzal, hogy pontosan milyen alapanyagokat kell megvennünk. Sokan a tortát krémmel díszítik, amennyiben viszont nagy meleg van, ráadásul még a süti utazik is, mindenképp érdemes más díszítési forma után nézni. Ilyen lehet többek között a fondant, amely nem véletlenül használatos igen gyakran a cukrász iparban is. Hiszen ez az anyag igen strapabíró, ez mellett könnyedén formázható, vagy éppen tetszés szerint alakítható. Egyre többen választják a hagyományos marcipán helyett a fondant bevonatot, hiszen bármilyen színben kapható, ez mellett pedig akár még arra is alkalmas, hogy a torta sütés közbeni hibáit eltakarjuk. A nagyobb tortákat pedig probléma mentesen egyben tartja, éppen ezért díszítési alapnak is tökéletes lehet. Legtöbbet a hagyományos fehér fondant használatos, de egyre jobban törnek be a piacra a színes és mutatós változatok is, amelyek akár tovább díszíthetőek is némi kreativitással és odafigyeléssel.