Amennyiben pálinkát szeretnénk főzni, minden esetben megbízható gyártótól vásároljuk meg a készüléket. A pálinkafőző minden esetben egy kézzel készült termék, ugyanis a szakemberek csakis ezzel a technikával tudják garantálni, hogy minden tökéletesen fog működni a készüléken. Mivel a készülék alapanyaga a magas minőségű réz, így biztosak lehetünk abban is, hogy semmi probléma nem fog fellépni a főzés során. Amennyiben dupla falú pálinkafőzőt vásárolunk, biztosak lehetünk abban, hogy a túlmelegedés és a cefre leégése sem fog megtörténni, ugyanis a vízfürdőben főzött alapanyag tulajdonképpen nem fog érintkezni magával a főző lánggal. A lényeg, hogy a duplafalú edények esetében mindig töltsünk a két fal közé folyadékot, ugyanis csak ebben az esetben tudják a készítők garantálni a védelmet. Ez általában víz szokott lenni, de sokan olajat használnak erre a funkcióra. Vannak, akik nagyobb tapasztalattal rendelkeznek ezen a területen, így a hagyományos főző eszközöket részesítik előnyben.